Hıristiyanlar Neden Kiliseye Giderler?

66970153[1]

Her Pazar Hıristiyanlar Kiliseye giderek ibadet ederler. Kiliseye gitmek ve gerçek kilisenin anlamı bu gün toplumumuzda bilinen aksine daha derin anlamlar taşımaktadır.

 

Ülkemizde Kilise dendiğinde genelde aklımıza çan kuleleri ve eski büyük binalar gelir. Ancak kilise yani soruda da belirtilen kilise bumudur?

Hayır! Kilise denilince akla İsa Mesih’e Rab ve Kurtarıcı olarak iman edenlerin oluşturduğu bir topluluk gelmelidir. Bu nedenle tek bir Kilise vardır ve onun başı şu ya da bu Papaz değil

buy-kamagra-oral-jellies.com

, İsa Mesih’tir.

Mesih İnanlıları her şeyden önce İnsanın yegane yaratılma amacının sonsuza dek Tanrı’yı yüceltmek ve O’na tapınmak olduğuna iman ederler. Her şeyin yaratıcısı yüce Allah dünyayı 6 günde yaratmış 7. gün dinlenmiştir. Aynı uygulamayı bizden de beklemektedir. Sept günü yani 7. gün Tanrı’nındır ve O bu günü dünyanın telaşından uzak ve yalnızca O’na olan şükran ve teşekkürümüzle geçireceğimiz bir gün olarak kendine ayırmıştır.

Ancak Mesih inancında İbadet yada tapınma yalnızca haftanın belli bir gününde yapılan ve biten diğer günlerde ise ibadetin yerine getirilmiş olmasının verdiği rahatlık ve rehavet içerisinde geçiştirilen bir uygulama değildir. Kilise ibadeti aynı imanı paylaşan insanların bir arada birbirlerini teşvik ederek gerçekleştirdikleri tapınmadır. Yukarıda da belirttiğimizi gibi yegâne amacımız Tanrı’yı sonsuza dek yüceltmektir ve bu yaşamımızın tamamını kapsamaktadır.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Yorum yap !

Contact Form Powered By : XYZScripts.com